Gigi Becali a făcut scandal după meciul FCSB – U. Cluj 2-2. „Ne apucăm de gâdilat mingea”. Cine sunt cei doi jucători pe care i-a distrus – GALERIE FOTO

de: Sorin Barbu
03 10. 2023

FCSB a pierdut primele puncte din acest campionat pe teren propriu în meciul din etapa cu numărul 11 din SuperLiga României în care roș-albaștrii au înfruntat Universitatea Cluj. Gazdele au condus de două ori, dar partida s-a terminat la egalitate. Gigi Becali și-a bulversat echipa cu cele trei schimbări de la pauză, iar la final și-a criticat dur jucătorii, în special pe Octavian și Ovidiu Popescu.

FCSB – U. Cluj 2-2, primul pas greșit, pe teren propriu, pentru echipa lui Gigi Becali

FCSB a condus de două ori în duelul cu U.Cluj, dar a fost egalată de fiecare dată, iar duelul s-a terminat 2-2. Fanii au fost furioși și și-au fluierat favoriții chiar dacă este vorbim despre primele puncte din acest campionat pierdute pe teren propriu. Joyskim Dawa și-a luat revanșa după scandările rasiste de etapa trecută și a deschis scorul în minutul opt. Fundașul camerunez a continuat cu două gafe și la pauză a fost înlocuit de Gigi Becali, iar pe teren și-a făcut apariția Lixandru, noul favorit al finanțatorului.

„Dawa nu m-a supărat. Așa a fost decizia ca să-l vadă și pe Lixandru”, a explicat omul de afaceri.

Joyskim Aurelien Dawa Tchakonte a deschis scorul în meciul FCSB – U.Cluj. Sursa FOTO: SPORT PICTURES

Până la pauză s-au mai marcat două goluri. Dan Nistor a egalat în minutul 26, iar în minutul 39, Adrian Șut și-a readus echipa în avantaj. Ultimul cuvânt l-a avut Bogdan Mitrea, care a marcat din pasa lui Dan Nistor și a stabilit scorul final, în minutul 88: 2-2.

FCSB – U Cluj, echipele de start:
FCSB: Târnovanu – Pantea, Ngezana, Dawa, Radunovic – Ov. Popescu, Șut, D. Olaru – Al. Băluță, Oct. Popescu, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad, V. Crețu, Panțîru, Haruț, Compagno, Miculescu, Lixandru, C. Ganea, Djokovic
Absent: Chiricheș (accidentat)
Antrenor: Elias Charalambous

U Cluj: Gorcea – Peteleu, Masoero, Mitrea, Vătăjelu – Bic, Grobry, Nistor, Chipciu – Popadiuc, F. Ilie
Rezerve: Iliev, Oancea, Fossati, Miron, D. Popa, V. Gheorghe, Silagi, I. Filip, Hofman
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: Arena Națională (București)
Arbitru: Ionuț Coza (Cernica), A1: Mihai Marica (Bistrița), A2: Vladimir Urzică (Piatra-Neamț)
Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan (Arad), AVAR: Florian Vișan (Galați)

Gigi Becali și-a făcut praf doi jucători

Gigi Becali a făcut la pauză trei schimbări care au bulversat echipa. Andrea Compagno, Damjan Djokovic și Mihai Luxandru au intrat în locul lui Octavian și Ovidiu Popescu și Joyskim Dawa. La final, omul de afaceri i-a criticat dur pe jucători.

„Avem doi jucători care au dormit pe teren. Și Miculescu, și Compagno au intrat, așteptam un plus de la ei… Nu am nicio problemă, că oricum suntem pe primul loc. Va trebui să facem mici reproșuri, să ne dăm seama de jucătorii care merită să joace, care nu merită să joace.

Lui Ovidiu Popescu i-a intrat în cap că e mare fotbalist. El nu mai bagă piciorul, el doar aleargă după adversar.

Și Tavi Popescu crede că suntem în sală și gâdilăm mingea. Tavi crede că gâdilă mingea, că ne apucăm de gâdilat acum. O gâdilă, nu o ține, că dacă ar putea să o țină la el era bine, dar acum o gâdilă de două ori și o ia adversarul. De Băluță mi-a plăcut. A avut faza aia în prima repriză. Nu înțeleg. Ai să dai gol și dai cu exteriorul.

Nu înțeleg, asta chiar nu o înțeleg, cum să dai cu exteriorul? Nu înțeleg ce e asta? Dacă era Băluță în teren nu ne mai egalau. El a cerut schimbare, că nu mai putea fizic”, a spus Gigi Becali, la Prima Sport.

FCSB are 26 de puncte, după 11 etape și se află pe primul loc, iar etapa viitoare va înfrunta în deplsare FC Botoșani.